Living Lab del vehicle elèctric

Posted on | Julio 8, 2009 |

Gijón es convertirà en el primer laboratori vivent d’Espanya i “probablement” del món de desenvolupament del vehicle elèctric, es tracta del projecte Living Car.

El Projecte MOVELE, gestionat i coordinat pel IDEA (Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia), consisteix en la introducció en entorns urbans en un termini dos anys (2009 i 2010), de 2.000 vehicles elèctrics de diverses categories, prestacions i tecnologies, en un col·lectiu ampli d’empreses, institucions i particulars, així com en la instal lació de 500 punts de recàrrega per a aquests vehicles per a demostrar-ne la viabilitat tècnica i energètica de la mobilitat elèctrica en els entorns urbans.

Fomentar a les administracions locals perquè impulsin aquests tipus de vehicles, implicant les empreses del sector privat, i finalment servir com a base per a la identificació i impuls de mesures normatives que afavoreixin aquesta tecnologia.

El projecte “Living Car” serà la primera iniciativa d’aquestes característiques que es desenvolupi a l’Estat. Per desenvolupar l’anàlisi pertinent, s’instal·laran de forma estratègica una sèrie de carregadors d’electricitat dels vehicles i es buscarà a la ciutat usuaris i usuàries, empreses i institucions que actuaran com a “provadors”.

En paraules del regidor del promoció econòmica: “Es tracta de fer de Gijón una base d’experimentació i anàlisi per a la posada en marxa d’un canvi que els experts qualificació de revolució”.

Comparteix i disfruta:
  • Print this article!
  • del.icio.us
  • Twitter

Comments

Comments are closed.

  • Pàgines